Nors vestuvių tradicijos sparčiai keičiasi, turbūt neišeitų įsivaizduoti jų be vestuvių torto. Tad, koks jis turėtų būti? Kokie vestuvių tortų gamybos ypatumai? Šie klausimai aptariami šiame straipsnyje.

Norite gražaus vestuvinio torto? Spauskite čia >>

“Nuogas” tortas

Vestuvių tortų gamybaVestuvinių tortų gamyba labai specifinė konditerijos šaka stipriai priklausoma nuo vyraujančių tendencijų. Kaip ir kiti vestuvių elementai, vestuvių tortas dažnai stebina savo netikėtais gamybos sprendimais. Pavyzdžiui, nesenai atsiradusi naujovė taip vadinamas “nuogas” tortas. Ši mada atsirado dėl vis platėjančio sveikuolių, vegetarų ir kitų sveikuolišką gyvenimo būdą propaguojančių visuomenės narių skaičiaus augimo. “Nuogas” tortas – tai tortas pagamintas be viršutinio glaisto tam, kad matytųsi torto sudėtis.

Vestuvių torto gamyba – tai tikrų tikriausias menas

Tapyba – dar vienas vestuvių torto gamybos ypatumas. Siekiant, kad vestuvių tortas būtų nepriekaištingas ir išskirtinis pasitelkiama tapyba.  Rankiniu būdu piešiami įvairūs meniniai elementai  – vaizdai, simboliai. Netikėti skoniai taip pat išskiria vestuvių tortų gamybą iš kitų konditerijos gaminių. Saldūs šokoladiniai tortai pakeičiami sūrios karamelės, aštrių ar rūgščių prieskonių skonių tortais.

Vestuvių torto kiekis

Tad, kiek reikia pagaminti vestuvių torto, kad pakaktų visiems? Vestuvių tortų gamintojai dažniausiai pasitelkia paprastą vestuvių torto kiekio skaičiavimo formulę- vienam žmogui skiriama 100 gramų  torto pridedant dar vieną kilogramą neįvertintiems atvejams. Gali atsitikti, kad į vestuves atvyks daugiau svečių arba dalis svečių suvalgys ne po vieną porciją.

Vestuvėms, kuriose dalyvaus 40 svečių, rekomenduojama kepti 5 kilogramų tortą, šiam skaičiui artėjant prie 100, jau reikėtų pasigaminti  trijų aukštų tortą. Tačiau dėl skirtingų torto konsistencijų, kartais metodas paremtas svoriu netinka. Kreminiams, jogurtiniams ir kitiems panašios konsistencijos tortams, taikomas kitas, taip vadinamas “torto dydžio”, skaičiavimo metodas. Remiantis šiuo metodu, kiekvienam svečiui skiriamas tam tikro dydžio torto gabalėlis, o gaminamas torto kiekis apskaičiuojamas pagal torto plotą.

Apibendrinant galima teigti, kad yra daugybė vestuvių tortų gamybos ypatumų ir pasirinkimų. Vestuvinis tortas tikrai neprivalo būti  apvalus ir baltas. Jis gali būti nesaldus ir neaplietas glaistu. Tai rodo, kad vestuvinis tortas gali tapti Jūsų drąsiausios svajonės įgyvendinimu.

Vestuvių tortų gamybos ypatumai
Balsuoti